Valmentajat

Hevosavusteista ryhmävalmennusta toteutetaan kahden neuropsykiatrisen valmentajan ja sosiaalipedagogisen hevostoiminnanohjaajan yhteistyöllä. Yksilövalmennusta kumpikin toteuttaa yksin yhdessä lapsen, nuoren tai aikuisen kanssa. Tällä sivulla lisää tietoa meistä!

Veera Nieminen (Hevostoiminta Tähti) Jyväskylä

Minusta piti tulla hevosenhoitajan tutkinnon kautta hevosalan yrittäjä, mutta elämänpolku kuljetti minua kohti luokanopettajan ammattia säilyttäen hevoset harrastuksena. Hevoset tulivat elämääni 7-vuotiaana, kun isäni vei minut kokeilemaan ponituntia, ja ovat olleet siitä asti läsnä elämässäni jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Oma suomenhevoseni on ollut tärkeimpiä opettajia elämässäni ja se, jolle voin olla kiitollinen perustaessani Hevostoiminta tähden. Yritykseni on saanut nimensä oman edesmenneen hevoseni muistoksi, jonka päätä koristi suuri tähti. Tähti kuvaa myös mielen kirkkautta ja toivoa paremmasta. Hevostoiminta Tähden arvoja ovat turvallisuus, luottamus, avoimuus, aito kohtaaminen ja läsnäolo. Erityislapset ja -nuoret ovat olleet lähellä sydäntäni opiskeluaikani alusta alkaen. Olen käynyt yli kymmenen vuoden ajan erilaisia koulutuksia ja kursseja ahmien tietoa, kuinka voisin heitä tukea. Ratkaisukeskeisyys ja positiivinen pedagogiikka ovat muodostuneet tärkeimmiksi työkaluikseni niin opettajan työssä kuin hevosavusteisessa nepsyvalmennuksessakin. Olen ollut myös aina kiinnostunut kehon ja mielen yhteydestä, mikä on avain rehelliseen ja avoimeen yhteistyöhön hevosen kanssa. Opettajana/nepsyvalmentajana olen luotettava, sydämellinen, kannustava ja innostava. 

KM, luokanopettaja 

Erityispedagogiikan perusopinnot 

Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja (Ypäjä/Turun yliopisto) 

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja (Spesia), Neuropsykiatriset valmentajat ry:n valmentajajäsen 

Nepsy – menetelmäkoulutus (Spesia)

Hyvää mieltä yhdessä – mielenterveysseuran koulutus 

Friends tunnetaito-ohjaaja 

Terve Oppiva Mieli-tietoisuustaitokoulutus 

Kehotietoisuuden koulutuksia mm. Noora Ehnqvistin koulutuksia 

Hevosenhoitaja 

 
Tmi Jaana Strömberg Toimialueena Jyväskylä

  • Nepsy-ohjaaja
  • Ratkaisukeskeinen Nepsy-valmentaja
  • Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja
  • Yhteisöpedagogi
  • Nuoriso-ohjaaja
  • Sensomotorinen valmentaja (Motivox)

Heppatyttö lapsesta lähtien. Taisin olla 7v, kun aloitin harrastukseni tallilla, jossa oli ratsuja ja ravihevosia sekä hevosten kasvatustoimintaa. Tuolta tallilta alkoi suuri rakkaus hevosia kohtaan ja erityisesti suomenhevosiin. Kaikkia hevosia kohtaan tunnen suurta kunnioitusta ja hevoset ovat ne, jotka saavat minussa liikkeelle ne kaikkein suurimmat tunteet. 

Olen elämäni aikana käynyt lukuisia hevosalan koulutuksia, mutta viimeisimpänä niistä olen päivittänyt tietojani ja kiinnostustani hevosten lajityypillisistä tarpeista ja käyttäytymisestä sekä hevosen oppimisen lainalaisuuksista ja niiden toteuttamisesta hevosen kouluttamisessa ja joka päiväisessä arjessa hevosen elämässä. Olen aina ollut kiinnostunut hevosesta itsestään ja kilpaileminen ei ole ollut se minun juttuni. Minä olen ollut se, joka on ollut loputtoman kiinnostunut saada kontaktia ja hyvän yhteyden hevoseen. Sillä tiellähän riittää kilometrejä, onneksi! Hevosurheilulajeista minua on kiinnostanut kaikki, ehkä hevospoolo ja laukkahevosurheilu pois lukien, mutta muuten klassinen kouluratsastus, työhevostoiminta, lännenratsastus, raviurheilu, maastotaitoratsastus- ja ajo sekä hevosalan yhdistystoiminta . Jokaisesta kuitenkin jotain hyvää ja tarpeellista soveltaen ja sekoittaen kaikkiin. 

Työurani alkuvaiheessa toimin pitkään maaseudun kehittämishankkeiden projektipäällikkönä ja siinä maailmassa minuun koodautui luovuus ja ratkaisukeskeisyys. Viimeiset reilun 10v olen työskennellyt erityisnuorisotyöntekijänä ja olen kovasti pitänyt työstäni. Työ toi vuosien saatossa tarpeen kouluttautua lisää, että pystyisin paremmin auttamaan esimerkiksi autismin kirjolla olevia ihmisiä, mutta myös eri elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Tämän vuoksi kouluttauduin ensin Nepsy-valmentajaksi ja sen jälkeen vielä Nepsy-ohjaajaksi. Yleisimmin Nepsy-valmennuksella pyritään löytämään ratkaisuja mm. koulukuormituksen vähentämiseen ja lisäämään taitoja esimerkiksi arjen tehtävien hallitsemiseen.

Koulutuksia ja kursseja:

Mind-Body bridging

Erityispedagogiikan tutkinnonosa lasten ja nuorten erityisohjaaja opinnoista 

Neuropsykologian perusopinnot (Itä-Suomen yliopisto) 

Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja (Ypäjä/ Turun yliopisto) 

Ratkaisukeskeinen Nepsy-valmentaja (Jyväskylän Kesäyliopisto/Leena Mannström-Mäkelä) 

Nepsy-ohjaaja (Suomen Psykologinen Instituutti) 

Ali- ja ylivireystilat/autonominen hermosto (Mikko Patovirta, Tamk) 

Aistikoulutukset 

Haastavan käyttäytymisen vähentäminen ja ennaltaehkäiseminen HAASTE-TOIMINTAMALLI 

Spesian nepsy-menetelmäkoulutus ja työpaikkaohjaajakoulutus