Ohjaustunnit hevosesi kanssa

Rakkaasta hevosharrastuksesta on tullut kuormittava – mitä teen?

Toisinaan hevosen kanssa ollaan saatettu ajautua tilanteeseen, että rakkaasta harrastuksesta on alkanut tulemaan kuormittava ja mm. paljon erilaisia pelkoja aiheuttava. Se saattaa hämmentää ja aiheuttaa häpeääkin. Harrastuksenhan kuuluu tuottaa iloa, eikä jatkuvaa ahdistusta. Senkin asian tiedostaminen aiheuttaa syyllisyyttä. Ehkä aiemman ilon tilalle on tullut jatkuva huoli ja stressi? Hevosellekin tulee kenties usein hermostuttua ja sekin lisää entisestään ahdistusta ja häpeääkin.

Monesti tällaiset tilanteet johtava siihen, että motivaatio hevosen kanssa tekemiseen katoaa ja tallille menemisestä on alkanut tulla pakkopullaa.

Joku voisi todeta siihen, että ”no, älä mene tallille, lopeta koko harrastus, jos se on tuollaista hankalaa”! Mutta kun se ei ole ratkaisu, hevosihmiset tietävät ja tuntevat sen, että ”jostain puuttuu iso pala”, jos elämään ei hevoset jotenkin kuulu. Tämä asia olisi nyt ratkaistava niin, että pystyisin jatkamaan rakasta harrastustani!

Monesti asian taustalla on erilaiset muusta elämäntilanteesta johtuvat kuormitustilanteet, mutta yhtä usein taustalta löytyy jokin yhteistyöongelma hevosen kanssa. Tai ainakin tilanne on lähtenyt vaikeutumaan niiden vuoksi, ellei tapaukseen liity esimerkiksi hevosen jatkuvaa sairauskierrettä.

Älä luovuta vielä! Katsotaan yhdessä asiaa ja löydetään voimavaroja tuovia tekijöitä harrastuksen jatkamiseen ja yhteistyön parantamiseen hevosen kanssa.



Miten kehitän ohjaajuuttani hevosen kanssa?


Hevonen on alkanut kenties tekemään lähtöjä kentällä ja maastossa, näkemään mörköjä koko ajan, painamaan käsille ja on jäykkäkin kuin rautakanki. Kaiken lisäksi Sinullakin kenties menee useammin ja useammin hermot hevosesi kanssa. Mikä neuvoksi, koska näin ei voi jatkua?

Jos tilanne jatkuu pitkään samanlaisena, alkaa hommasta häviämään motivaatio ja ilo hevosen kanssa toimimiseen katoaa?

Hevosen ”lähtemisen” ja ryöstämisen syitä kannattaa aina ensin lähteä tutkimaan mahdollisen kivun aiheuttajana sekä myös kuolain ja varustevalinnoista. Erityisesti, jos hevosen käytös muuttuu yhtäkkiä aiemmasta, mutta jos hevonen on tehnyt niin aina ei sulje pois kivun mahdollisuutta siitä huolimatta, että hevonen on tehnyt niin jo vuosia.

Monesti näiden ongelmien taustalla on tarve lisätä omaa ohjaajuutta, mikäli taustalta ei löydy kipua tai muita terveys- tai varusteasioita. Ohjaajuutta ja siihen liittyviä taitoja palastellaan pienemmiksi palasiksi ja yhdistetään ne yhteiseen toimintaanne hevosen kanssa. Näin tehden se on rakentavampaa ja tehokkaampaa, kuin alkaa ensimmäisenä vaihtoehtona syyttämään itseään, kun ei hommat suju ja pian huomaakin olevansa aivan umpikujassa hevosen kanssa. Syyllistäminen lamaa, lisää jännitteitä ja harvoin opettaa mitään.

Autan Sinua löytämään ratkaisun avaimia parempaan ohjaajuteen hevosesi kanssa.

Sinä pystyt, kun tiedät mihin pitää pystyä ja ennen kaikkea miten. Sivutuotteena hevosesi auttaa Sinua oivaltamaan itsestäsi sellaisia vahvuuksia mitä et välttämättä ole aiemmin tiedostanutkaan. Se on mielenkiintoinen ja kannattava matka itseen. 

Yhteydenotot Jaanaan: 0400-640247